latinica  ћирилица
28/10/2018 |  21:10 ⇒ 29/10/2018 | 10:01 | Autor: RTRS

Održana sjednica GO SDS; Unutarstranački izbori u decembru

U Banjaluci je održana sjednica Glavnog odbora SDS-a.
Vukota Govedarica na pres konferenciji - Foto: RTRS
Vukota Govedarica na pres konferencijiFoto: RTRS

Nakon gotovo devetočasovne sjednice, medijima se obratio predsjednik stranke Vukota Govedarica.

Govedarica je rekao da od SNSD-a nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu o koaliciji i da se o tome na sjednici Glavnog odbora nije razgovaralo. Međutim, dodao je da ne isključuje mogućnost pregovaranja sa bilo kim, ali u skladu sa programskim načelima SDS-a.

Govedarica kaže da će insistirati i na ponovnom brojanju glasova, bez obzira što je CIK BiH odbio sve žalbe i da će ovog puta koristiti i druga zakonska sredstva. Formiraće i tim koji će analizirati izborne rezultate, a kojima će biti riječi na narednoj sjednici Glavnog odbora.

U SDS-u se unutarstranački izbori očekuju u decembru.

Komentarišući napuštanje današnje sjednice dijela SDS-a iz Doboja, Govedarica je rekao da mu je zbog toga žao i da će u narednim danima o tome biti riječi.

Podsjećamo, sjednici GO SDS-a nije prisustvovao gradonačelnik Doboja Obren Petrović, kao ni Kostadin Vasić, koji je juče isključen iz stranke i smijenjen s mjesta potpredsjednika SDS-a zbog optužbi na račun stranačkog rukovodstva.

Atmosfera se zagrijala, pa su u popodnevnim satima svi članovi GO SDS-a iz regije Doboj napustili sjednicu, jer, kako navode, nisu željeli da slušaju optužbe na račun Obrena Petrovića. Zajedno s njima sjednicu je napustio i zamjenik ministra odbrane BiH, SDS-ov Boris Јerinić.

U izjavi za medije Јerinić je rekao da nema namjeru da se vraća na sjednicu, ističući da je atmosfera nedemokratska. Izostala je, kaže, diskusija o saradnji s drugim strankama poslije izbora - umjesto diskusije o odgovornosti stranačkog rukovodstva za najlošiji izborni rezultat u istoriji, kritikovana je dobojska SDS.