latinica  ћирилица
30/10/2018 |  12:50 ⇒ 31/10/2018 | 10:43 | Autor: SRNA

Premijerka Srpske: Otvoriti priču o platama

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da svi socijalni partneri u Srpskoj znaju da će priča o platama morati da bude otvorena kako bi sve ono što je uočeno kao devijacija bilo ispravljeno i doneseni solidniji zakoni.

"Razumijem naše socijalne partnere koji uvijek imaju očekivanja da se razgovara. Povećanje plata imali smo od avgustovske koja je isplaćena u septembru. To se odnosilo na sve radnike i zato sam zadovoljna", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se mora voditi računa na koji način bi trebalo ojačati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"To bi podrazumijevalo kadrovsko jačanje, ali i u smislu nabavke opreme, naoružanja i svega što bi policajac morao da ima. Zalagaću se i za jačanje njihovog ovlaštenja i biću zagovornik da se mijenja zakon i pojačaju ovlaštenja, ali ukorak sa ovim mora se ići i na jačanje materijalne osnove, o čemu ćemo razgovarati", dodala je Cvijanovićeva.

Podsjetila da će od 1. januara naredne godine prosvjetnim radnicima biti povećana plata za osam odsto.

"To će biti prvi korak, a nakon toga i drugi da bismo imali izjednačene koeficijente sa ostalim korisnicima budžeta", rekla je Cvijanovićeva.