latinica  ћирилица
01/11/2018 |  13:39 ⇒ 13:54 | Autor: SRNA

U kući uhapšenog policajca pronađeni municija i oružje

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas veću količinu municije i eksplozivnih materija tokom pretresa kuće lica čiji su inicijali G.Ј. iz Kozarske Dubice, koje je uhapšeno zbog osnova sumnje da je 2005. godine ubio sugrađanku Irenu Predojević, potvrđeno je za Srnu u MUP-u.
Kuća osumnjičenog Јeličića (foto: D. Stojnić) -
Kuća osumnjičenog Јeličića (foto: D. Stojnić)

Načelnica Odjeljenja MUP-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović navela je da je tokom pretresa kuće i ostale imovine osumnjičenog, u većoj količini pronađeni oružje i ostala borbena sredstva veće razorne moći.

- Osim izvještaja za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na vrlo okrutan i svirep način, protiv G.Ј. biće podnesen i izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija - rekla je Miljanovićeva.

Pretres i jučerašnje hapšenje osumnjičenog izvršili su pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet.

- S obzirom na to da je riječ o policijskom službeniku, u toku je njegova suspenzija sa radnog mjesta, kao i sprovođenje osumnjičenog u nedležno tužilaštvo u Prijedoru - rekla je Miljanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Goranu Јeličiću.

Irena Predojević /28/ ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući, a posljednji put viđena je na jednoj od raskrsnica i od tada joj se gubi svaki trag.

Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji smeća u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je živjela s roditeljima.

Obdukcijom je utvrđeno da ju je ubica zadavio, a leđa polio benzinom i zapalio da bi prikrio tragove.