latinica  ћирилица
06/11/2018 |  08:18 ⇒ 08:56 | Autor: SRNA

Održana međunarodna smotra folklora "MESFO Obudovac 2018"

Na Devetoj međunarodnoj smotri folklora "MESFO Obudovac 2018", koja je održana u Šamcu, učestvovalo je više od 300 učesnika iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske.
Šamac - Međunarodna smotra folklora "MESFO Obudovac 2018" - Foto: SRNA
Šamac - Međunarodna smotra folklora "MESFO Obudovac 2018"Foto: SRNA

Koreografijama i igrama iz svog kraja predstavili su se SPKD "Prosvjeta" iz Obudovca, KUD "Đura Јakšić" Bačkog Maglića, KUD "Masuka" iz Velike Plane i AKUD "Mladost" iz Čeneja, iz Srbije.

Učestvovala su i dva KUD iz Hrvatske - "Zora" iz Silaša i "Ostrovo", te tri iz Brčko distrikta - SPKD "Krepšić" iz Krepšića, HKUD "Skakava 06" iz Gornje Skakave i KUD "Ražljevo" iz Ražljeva.

Manifestaciju u Domu kulture "Milan Јelić" sinoć je otvorio načelnik Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić koji je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo organizacijom i učešćem velikog broja mladih.

Predsjednik SPKD "Prosvjete", koja je i organizator ove manifestacije, Milan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju.

"Trudimo se da u ovim teškim vremenima očuvamo tradiciju, kulturu, igre i običaje naših krajeva", istakao je Nikolić.

Generalni sponzor je opština Šamac sa privrednicima i drugim donatorima iz Obudovca. Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice i prigodni pokloni.