latinica  ћирилица
06/11/2018 |  13:40 ⇒ 13:42 | Autor: Blic

Alimpijević prvi pik da sjedne na klupu Igokee

Bivši trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević glavni je kandidat da sjedne na klupu Igokee.
Dušan Alimpijević - Foto: Novosti.rs
Dušan AlimpijevićFoto: Novosti.rs

Tim iz Aleksandrovca je ostao bez trenera nakon odlaska Nenada Trajkovića, pod čijim vođstvom nisu bilježeni dobri rezultati, u prilog čemu svjedoči i činjenica da je ostvareno svega dvije pobjede u ABA ligi.

Zbog toga je rukovodstvo Igokee poseglo za promjenama na klupi, Trajković je otišao, a na njegovo mjesto bi mogao da dođe Dušan Alimpijević, koji je bez posla od maja prošle godine, kada je napustio Crvenu zvezdu.

Mladi trener je na početku karijere radio kao pomoćnik u Novom Sadu i Vojvodini, na čije je kormilo došao 2013. godine. Poslije dvije godine provedene na klupi crveno-belih prešao je u Spartak, a nakon toga je preuzeo FMP i sa klubom iz Železnika je napravio veliki uspjeh.

Naime, on je 2017. godine u polufinalu plej-ofa Superlige uspio da izbaci Partizan, prošao je u finale, gdje je njegov tim zaustavljen protiv Crvene zvezde. Upravo je poslije tog uspjeha došao na Mali Kalemegdan, vodio je Zvezdu u Evroligi i ABA ligi, da bi je napustio na polovini takmičenja po grupama u Superligi.

Alimpijević se nedavno dovodio u vezu sa kormilom Litkabelisa, da bi sada postao prvi pik za preuzimanje Igokee. Šansu da sjedne na klupu tima iz Laktaša ima i Aleksandar Kesar, no on je u ovom trenutku druga opcija.