latinica  ћирилица
06/11/2018 |  15:37 ⇒ 19:29 | Autor: RTRS

"Iskra života" prikuplja pomoć za RVI Stevu Bjelića

Humanitarno udruženje "Iskra života" pokrenulo je akciju za prikupljanje pomoći Stevi Bijeliću, invalidu i borcu Vojske Republike Srpske iz Gradiške. Stevo, stoodstotni invalid, živi u staračkom domu i potrebna su mu ortopedska pomagala.

Za nabavku ortopedskih pomagala, koja bi Stevi značajno olakšala svakodnevicu potrebno je oko 11.500 KM. Osim pomagala, za ustajanje najpotrebnija su mu invalidska kolica.

- Najpotrebnija su mi motorna-invalidska kolica sa kojima mogu normalno da funkcionišem i obiđem sve ono što volim. Mogu da odem na utakmicu, u apoteku, kod doktora. Јednostavno to su moje noge - kaže Stevo Bijelić.

Humanitarno udruženje "Iskra života" pokrenulo je humanitarni broj 1413 koji je aktivan tokom novembra. Osim brojnih prolaznika koji sredstva daruju na štandu u glavnoj gradskoj ulici, u akciju prikupljanja neophodnih sredstava uključio se i jedan od ugostitelja iz Gradiške.

- Јa sam se uključio na taj način što sam pozvao u nedjelju svoje mušterije i goste da dođu da pojedu riblju čorbu ili fiš paprikaš koje dobiju  pozivom na broj 1413. Isto tako, za iduću nedjelju ko pozove taj broj, ja ću ga počastiti giricama - napominje Stojan Јerković, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Pomoć za nabavku ortopedskih sredstava može se uplatiti i na žiro-račun kod NLB Razvojne banke (562-010-809-24648-86).

Osim novca građani mogu, ako posjeduju neko od ortopedskih pomagala i donirati.