latinica  ћирилица
07/11/2018 |  15:28 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Izviđački višeboj u Prijedoru 10. i 11. novembra

Tradicionalni izviđački višeboj "Kozara 2018" u Prijedoru narednog vikenda, 10. i 11. novembra, okupiće oko 400 izviđača.
Prijedor - Izviđači "Kozara 2016" - Foto: SRNA
Prijedor - Izviđači "Kozara 2016"Foto: SRNA

Na ovogodišnjem višeboju, čiji je domaćin Odred izviđača "Dr Mladen Stojanović", učestvovaće ekipe izviđačkih odreda iz Zenice, Osijeka, Niša, Prijepolja, Bajine Bašte, Rijeke, Sarajeva, Brčkog, Broda, Beograda, Banovića, Konjica, Doboja, Vareša, Petrova, Tešnja, Nemile, Visokog, te prijedorskih osnovnih škola.

Starješina Odreda Ernest Badnjević rekao je Srni da se manifestacija održava uz podršku grada Prijedora i Ambasade SAD u BiH u okviru projekta "Јednostavno prijatelji", koji prijedorski izviđači realizuju zajedno sa Savezom izviđača grada Zenica.

"Osim višeboja, pripremamo i svečanu akademiju povodom 65 godina postojanja i rada Odreda", naveo je Badnjević i dodao da će na akademiji biti uručena Plaketa odreda institucijama, organizacijama i pojedincima koji podržavaju rad Odreda.

Početak višeboja zakazan je za subotu 10. novembar od 9.30 časova na platou Centra "Sunce", a svečana akademija iste večeri od 19.00 časova u Pozorištu Prijedor.