latinica  ћирилица
07/11/2018 |  15:40 ⇒ 15:48 | Autor: B92

Zahtjevi Mbapea: Privatni avion, veća plata od Nejmara i lična pratnja!

Kilijan Mbape je tražio od Pari Sen Žermena da mu na raspolaganju bude privatni avion u okviru pregovora o novom ugovoru.
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com) -
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com)

Avion je trebalo da bude dostupan 50 sati godišnje, ali i da Mbape u klubu bude plaćeniji od Nejmara sa kojim je istog ljeta stigao u Pariz.

Za ovo drugo postoji i uslov – klauzula stupa na snagu odmah, ako Francuz osvoji Zlatnu loptu.

PSŽ je ova dva zahtjeva odbio, ali je pristao da 30 hiljada evra plaća njegovo osoblje svakog mjeseca – vozača, tjelohranitelja i ličnog asistenta.

Osim toga, traženo je da Kilijanov otac Vilfrid bude prisutan na treninzima, te da sa njim dodatno trenira u PSŽ centru, a Mbapeovi roditelji su pitali Parižane da li će biti novčane nadoknade ako klub zbog kršenja finansijskog fer-pleja bude izbačen iz Evrope.

Ljeta 2017. godine, Real Madrid je bio spreman da izjednači ponudu PSŽ (180 miliona evra), ali je Vilfrid Mbape bio zabrinut da mlađi Mbape neće moći da "uđe u glavu" Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Gareta Bejla.

Tako je Mbape završio u Parizu, potpisao petogodišnji ugovor po odlasku iz Monaka i postao jedan od najboljih igrača na planeti sa samo 19 godina. Osvojio je Ligu 1, Svjetsko prvenstvo i za sada izostaje samo uspjeh u Ligi šampiona.