latinica  ћирилица
07/11/2018 |  17:35 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Doboj: Sve spremno za gradnju sportske dvorane

U Doboju je sve spremno za gradnju sportske dvorane.

Projekat, vrijedan 4,5 miliona maraka, zajednički će finansirati grad Doboj i Vlada Srpske.

Doboj će dobiti modernu sportsku dvoranu, kapaciteta oko 3.000 mjesta. Biće građena u dvije faze, a kao osnova za proširenje , rekonstrukciju i nadogradnju poslužiće postojeći sportski objekat.

- Objekat će imati 2.294 mjesta, imaće vip ložu, sve četiri tribine, svečanu ložu sa 46 mjesta, sportski teren sa 40 puta 20 metara, poseban ulaz za gledaoce, zaposlene , za sportiste, za ekonomska vozila, za hitnu pomoć, i poseban ulaz za medije, rekao je Radislav Mišić, gradski arhitekta.

U prvoj fazi radiće se grubi građevinski radovi i dogradnja tribina, a u drugoj opremanje dvorane. To je prvi od mnogih planiranih objekata u gradu koji će se graditi uz podršku Vlade Srpske. Kamen temeljac položen je u avgustu, a Grad Doboj u budžetu za narednu godinu izdvojiće neophodan iznos.

- Mi ćemo stvoriti stvoriti dovoljno prostora da kroz prijedlog budžeta dio sredstava koji dodatno očekujemo od budžeta proširimo i sva sredstva usmjerimo za gradnju sportske dvorane, istakao je Mladen Kršić, načelnik Odjeljenja za finansije u Doboju.

Dvorana će biti višenamjenska, ali će služiti prije svega sportistima, koji godinama muku muče sa nedostatkom prostora i uslova . Biće građena po EHF standardima, što dobojskom rukometu, kao nosiocu razvoja sporta, znači mnogo, imajući u vidu i prestižni rukometni tv turnir šampiona.

- Ovim objektom će sigurno dobiti još više na atraktivnosti, koji će uspjeti u nekom budućem periodu da rejting turnira i uslove igranja podigne na nivo koji se u svijetu zahtijeva, zaključio je Vojkan Rađa, RK "Sloga" Doboj.

Radovi na prvoj fazi mogli bi da traju nekoliko mjeseci, a sve prepreke za početak gradnje su uklonjene, nakon što je završena procedura oko odabira izvođača radova .