latinica  ћирилица
07/11/2018 |  18:21 ⇒ 08/11/2018 | 08:30 | Autor: RTRS

SDS Sarajevsko-romanijske regije: Održati vanredne unutarstranačke izbore

Regionalni odbor SDS Sarajevsko-romanijske regije jednoglasno je, na sjednici u Istočnom Sarajevu, zatražio vanredne stranačke izbore, zbog loših rezultata stranke na opštim izborima 2018-te. Spremni su i na saradnju sa drugim partijama ali na bazi platforme SDS-a.

Od najavljenog zahtjeva za smjenu rukovodstva SDS-a nije bilo ništa, nakon četvoročasovnog zasjedanja SDS Sarajevsko-romanijske regije zatražio je sazivanja vanredne skupštine stranke i vanrednih,unutarstranačkih izbora u što hitnijem roku.

- Zbog lošeg izbornog rezultata koji je ostvaren na izborima 2018. godine i zbog trenutnog stanja u stranci, za šta je neophodno utvrditi kako odgovornost, tako i smjernice daljeg djelovanja, rekao je Milovan Bjelica, predsjednik Regionalnog odbora SDS-a sarajevsko romanijske regije.

SDS sarajevsko romanijske regije izrazila je spremnost da razgovara s drugim partijama, u interesu Republike Srpske , moguće učešće poslanika s ove regije u većini u Narodnoj skupštini republike Srpske nazivaju spekulacijama.

- Kao ozbiljna stranka mi ćemo razgovarati sa svima pa i SNSD-a u interesu Republike Srpske, a na bazi platforme SDS-a, istakao je Darko Babalj, novoizabrani poslanik SDS-a u NS RS iz Istočnog Sarajeva.

Članovi Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko –romanijske regije osudili su nemile scene prema osnivačima stranke i visokim rukovodiocima ispred sjedišta SDS-a u Banja Luci.

- A i predsjednika stranke koji se od ovih poteza nije ogradio niti distancirao. To ne služi na čast nikome ko je u tome učestvovao, smatra Bjelica.

Isključenje Kostadina Vasića i Obrena Petrovića iz stranke Bjelica ni drugi članovi Regionalnog odbora nisu željeli da komentarišu.