latinica  ћирилица
07/11/2018 |  18:33 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Dom zdravlja Novo Goražde dobio sanitetsko vozilo

Iz Doma zdravlja Novo Goražde nakon višegodišnje agonije i jedna pozitivna priča – na dar su dobili sanitetsko vozilo. Dva koja imaju u voznom parku već su dotrajala .

U Domu zdravlja Novo Goražde koji je javnosti bio poznat kao hronični gubitaš, saniraju dugovanja zbog kojih je bilo nemoguće obnoviti vozni park. Novo sanitetsko vozilo obradovalo je Novaka Gavrilovića koji tri puta sedmično mora na dijalizu bubrega u Foču.

- Ovo je dobro došlo jer su vozila koja imaju dotrajala, rekao je Gavrilović.

U Novom Goraždu je oko 1.300 registrovanih pacijenata koji su raštrkani u više udaljenih naselja i zaselaka i 2.900 hitnih slučajeva godišnje, među njima i povratnici iz Federacije BiH, kao i saobraćajne nezgode na frekventnoj magistrali koja se rasprostire kroz ovu opštinu.

- Radi se o hronično oboljelim starim pacijentima za koji nam je u svakom momentu potrebno vozilo da bi pacijentima mogli da pruže adekvatnu medicinsku zaštitu, rekla je Tanja Kundačina,  direktor ЈU Dom zdravlja Novo Goražde.

Načelnica opštine Novo Goražde Mila Petković istakla je da je preko 157 kilometara makadamskih puteva.

- Stari sanitet je u lošem stanju i ova donacija je dobrodošla, dodala je ona.

Vozilo u vrijednosti od 25 hiljada maraka dar je Udruženja sarajevsko-romanijskih Srba iz Toranta i "Herceg Stefan Vukčić Kosača" iz Kičinera.