latinica  ћирилица
07/11/2018 |  19:15 | Autor: SRNA

Savčić: Srpski borci da se izbore za svoja prava

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da su srpski borci dali odlučujući i nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske i da sada treba da nastave borbu za svoja prava i za istinu o učešću u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Milomir Savčić - Foto: RTRS
Milomir SavčićFoto: RTRS

On kaže da srpski borci ne smiju biti malodušni, niti, zbog trenutnog nezadovoljstva, ljuti na Republiku Srpsku, već da svoje nezadovoljstvo moraju fakturisati na konkretnu adresu koja je odgovorna za takvu situaciju.

"Srpskim demobilisanim borcima treba mnogo više jedinstva da bi poboljšali svoj položaj, a što manje kalkulisanja, te da jasno kažemo šta želimo", rekao je Savčić Srni povodom obilježavanja Mitrovdana - krsne slave BORS-a.

On je istakao da BORS ne odustaje od zahtjeva za dobijanje statusa organizacije od posebnog interesa u društvu.

"BORS će, nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, pokrenuti inicijativu da do kraja drugog kvartala iduće godine bude donesen novi zakon o udruženjima i fondacijama Republike Srpske kojim će to pitanje biti jasno definisano", rekao je Savčić.

On kaže da u Republici Srpskoj nisu riješeni problemi demobilisanih boraca koji se odnose na njihovo zapošljavanje, stambeno pitanje i druga statusna pitanja.

Savčić je čestitao svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske krsnu slavu - Mitrovdan i poželio da je proslave u miru, zdravlju i sreći.

Boračka organizacija Republike Srpske obilježiće sutra krsnu slavu ove organizacije - Svetog velikomučenika Dimitrija.

Savčić će prisustvovati obilježavanju Mitrovdana u Nevesinju, gdje će biti održan niz manifestacija u znak sjećanja na mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na nevesinjskom ratištu.

Obilježavanja Mitrovdana organizuju gradske i opštinske boračke organizacije.