latinica  ћирилица
07/11/2018 |  21:37 | Autor: RTRS

Ulm očitao lekciju Zvezdi!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Ulma (95:80) u šestom kolu Evropkupa, pa sada "crveno bijeli" imaju skor od četiri pobjede i dva poraza, dok njemački predstavnik ovim trijumfom došao je na 3-3.

Zvezda je tokom čitave utakmice bila u rezultatskom zaostatku, a do poluvremena je primila čak 50 poena (50:33).

Očekivala se reakcija "crveno-bijelih" u nastavku, pokušao je trener Milan Tomić da trgne svoju ekipu koja je na početku treće četvrtine vezala četiri poena, ali potom je primila šest u nizu, za vođstvo Ulma od 56:37.

Tokom treće četvrtine, Zvezda je uspela maksimalno da priđe na 14 poena razlike, a tek na četiri minuta prije kraja u poslednjoj deonici, Branko Lazić sa linije penala pogađa za ''minus 11'' - 83:72.

Djelovalo je tada da bi Zvezda mogla da spusti razliku na jednocifren iznos i meč uvede u neizvjesnu završnicu, ali od toga nije bilo ništa, iako je na minut i po prije kraja bilo 89:80. Ulm je uspio da mirno privede posao kraju i na kraju zasluženo trijumfuje.

Dvejn Evans je sa 23 poena bio najbolji u pobjedniščkoj ekipi, a odličan je bio i bivši bek Partizana Patrik Miler sa 20 postignutih poena.

U Zvezdi odskakao je Ognjen Dobrić sa 21 poenom,  Perperoglu je upisao 10, a Bili Beron devet poena.