latinica  ћирилица
07/11/2018 |  22:16 ⇒ 08/11/2018 | 08:58 | Autor: RTRS

Radojičić: Logično da odgovorni za loše rezultate SDS-a preuzmu odgovornost (VIDEO)

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove stranke, ali ne i rezultatom u Banjaluci.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- Milorad Dodik je pobijedio u Banjaluci i lista za Parlamentarnu skupštinu BiH je imala vrlo solidan rezultat, u skladu sa našim projekcijama. Međutim, liste za Narodnu skupštinu i predsjednika Republike Srpske u Banjaluci su ostvarile rezultat ispod očekivanog. Tu se desilo nešto o čemu ćemo sljedeće sedmice raspravljati na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, na kojoj ćemo analizirati sve elemente koji su uticali na to da Banjaluka odreaguje drugačije od očekivanog - rekao je Radojičić je emisiji Telering.

On je istakao da je vlast u Banjaluci, kada je riječ o lokalnim pitanjima, poput komunalnih i infrastrukturnih projekata, radila više nego ikada do sada, ali da su druge okolnosti uticale na takav ishod izbora.

- Druge razne okolnosti dovele su do toga da dio gradske populacije glasao protiv aktuelne vlasti - smatra Radojičić.

Radojičić je naveo da je teško reći gdje je SNSD "zakazao stranački", dodajući da je stranci možda potrebno "osvježavanje".

- SNSD pobjeđuje u Banjaluci 20 godina, što na lokalnim, što na opštim izborima. Možda je i tu potrebno osvježenje, iako je u SNSD-u 2016. godine, a u Gradskom odboru Banjaluka i 2014. godine uvedeno mnogo novih ljudi - rekao je on.

Govoreći o osipanju SDS-a, Radojičić je rekao da ova stranka godinama gubi izbore i da je logično da oni koji su odgovorni za loše rezultate preuzmu odgovornost.

- SDS je u previranju i nesumnjivo se postavljaju pitanja saradnje sa SNSD-om - naveo je on.

Radojičić smatra da je na nivou BiH potrebno srpsko jedinstvo.

Pogledajte čitavu emisiju Telering: