latinica  ћирилица
08/11/2018 |  17:49 | Autor: SRNA

Brnabić: Premijere svih zemalja u svijetu upoznati o tome šta radi Priština

Premijer Srbije Ana Brnabić zatražila je danas na sjednici Vlade Srbije da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koji će poslati predsjednicima vlada svih zemalja svijeta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Brnabićeva ovim pismom želi da ukaže da prištinske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, pa čak i dokumente koje su same donosile i usvajale, kao što je Ustav takozvane republike Kosovo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovim pismom Vlada Srbije želi da upozori i na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od Prištine, kao i na namjerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje s ciljem dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog djela Evrope.

"Premijer je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom svijeta pojača kako bi svi bili svjesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i obezbjedila što veća sigurnost za srpski narod na Kosovu i Metohiji", navedeno je u saopštenju. /kr