latinica  ћирилица
10/11/2018 |  18:54 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Nobilo: Davidovo ubistvo nije zavjera

Hrvatski advokat Anto Nobilo, koji od juče nije dio međunarodnog tima, sastavljenog za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, rekao je da je ovaj slučaj blizu rješavanja, ali da verzija koju otac stradalog mladića iznosi u javnost, o umiješanosti najviših funkcionera MUP-a, nije tačna.

Nobilo ističe da David jeste ubijen, ali ne otet i mučen, te da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko - tužilačkih organa. Slučaj Dragičević napustili su i advokati Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović.

Slučaj "David Dragičević" blizu je rješenja, jer se zna gdje je ubijen i kako, ali ne i ko ga je ubio, zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti, rekao je advokat Anto Nobilo za Federalnu televiziju. Smatra da je otac stradalog mladića Davor, potpao pod uticaj pojedinih političara.

- Јa razumijem Davora Dragičevića...Njega su obuhvatili ljudi iz politike, oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa to nije istina. Mogu zasigurno reći – niko ga nije silovao, niko ga nije masakrirao, nije ubijen u zgradi MUP-a, nije zavjera policijsko - tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina - rekao je Nobilo.

Ovakvu izjavu, mediji naklonjeni grupi "Pravda za Davida" nazvali su preokretom. Podsjećamo, na slučaju "David Dragičević" krajem avgusta počeo je da radi advokatski tim, sastavljen od zvučnih imena. Tada su tvrdili da je u istrazi bilo propusta. Nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, najavili su pomake u slučaju.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je 28. avgusta da se vrlo brzo očekuju značajni pomaci u istrazi.

Istovremeno je i Nobilo izjavio, da "u Tužilaštvu rade punom parom".

Nakon Nobila, i advokati Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović, prestali su da rade na ovom slučaju. Tako su odlučili nakon jučerašnjeg sastanka u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Istakli su da tim ne postoji, jer su im stavovi različiti. Porodicu Dragičević jedino još zastupa advokat Ifet Feraget. Davor Dragičević ostaje pri svojim ranijim tvrdnjama, iako je i on sam bio dio istražnog tima MUP-a Srpske, kojeg je svojevoljno napustio. Razlozi za takvo postupanje nikada nisu obrazloženi.