latinica  ћирилица
14/11/2018 |  08:01 ⇒ 08:48 | Autor: RTS

Đoković protiv Zvereva za polufinale

Novak Đoković igra protiv Aleksandra Zvereva meč drugog kola grupe "Gistavo Kirten”. Meč se igra u srijedu od 15 časova.

Pohod ka Šestoj tituli na završnim turnirima sezone Novak Đoković je započeo sigurnom pobjedom protiv Amerikanca DŽona Iznera. I upravo sigurnost sa kojom je igrao protiv jednog od dvojice debitanata na ovakvim takmičenjima samo potvrđuje da je Novak zasluženo tu gdje jeste. Na vrhu svjetskog tenisa.

Siguran početak jednog ovako specificnog turnira, na kojem je svaki meč ozbiljan, a protivnici su iz grupe od deset najboljih na svijetu, donosi samopouzdanje i čvrstinu u nastavku. Naredni protivnik je Aleksandar Zverev.

Mladi Nijemac je "ukrao" pobjedu Čiliću u prvom kolu, i pokušaće da još jednim trijumfom sebi praktično obezbjedi polufinale, kolo prije kraja takmičenja u grupama. Sa istom idejom u ovaj meč ulazi i Novak Đoković.

Do sada su se sastali dva puta i obojica imaju po jedan trijumf. Prvi meč, iako je igran u finalu turnira u Rimu 2017. nije pravo mjerilo, jer je Đoković tada uveliko bio u problemima sa povredom lakta koja ga je odvojila od terena. U drugom odmjeravanju snaga, nedavno u polufinalu Šangaja, srpski as se revanširao na više nego ubjedljiv način, prepustivši Zverevu samo tri gema u meču u kojem su se borili za finale turnira.

Duel u O2 Areni u Londonu igra se u srijedu, a početak je u 15 časova. U večernjem terminu od 21 čas sastaju se Hrvat Marin Čalić i DŽon Izner.