latinica  ћирилица
14/11/2018 |  12:15 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Srpske 19. novembra

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 19. novembra u 14.00 časova, dogovoreno je na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka u NSRS.
Sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka - Foto: RTRS
Sastanak predstavnika parlamentarnih stranakaFoto: RTRS

Prvom sjednicom će predsjedavati najstariji poslanik Dane Malešević i tri najmlađa poslanika iz stranaka sa najviše glasova i to Denis Šulić, Aleksandar Glavaš i Davor Šešić.

Takođe, dogovoren je i raspored sjedenja, a još nije precizirano koliko će biti potpredsjednika Narodne skupštine Srpske.

Na sastanku, koji je sazvao i kojim je predsjedavao predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, između ostalog, utvrđeni su i prijedlozi zaključka o pokretanju inicijative za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i o pokretanju inicijative za izbor delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Utvrđen je raspored sjedenja u sali za sjednice Narodne skupštine, prijedlog odluke kojom se određuje broj potpredsjednika Narodne skupštine, kao i prijedlog sastava skupštinske Komisije za izbor i imenovanja.

Zakletve na ovoj sjednici položiće novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prema skupštinskom poslovniku, na konstitutivnoj sjednici biće potvrđeni poslanički mandati, biraće se rukovodstvo Narodne skupštine, kao i predsjednici i članovi skupštinskih komisija i odbora.