latinica  ћирилица
15/11/2018 |  13:15 ⇒ 15:08 | Autor: SRNA

Dragomir Vasić se ograđuje od djelovanja brata Kostadina Vasića

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Zvornik Dragomir Vasić rekao je da je Kostadin Vasić donio odluku o prelasku u Ujedinjenu Srpsku bez konsultacija sa ovim odborom, ocijenivši da je prvo trebalo iscrpiti sva sredstva razgovora kroz organe stranke u nadi da će biti poništene odluke o njegovom, kao i isključenju Obrena Petrovića iz SDS-a jer to ne vodi ničemu.
Dragomir Vasić - Foto: RTRS
Dragomir VasićFoto: RTRS

Vasić je na konferenciji za novinare rekao da je Kostadin Vasić odluku donio samovoljno, bez konsultacija, nakon što ga je iz SDS-a isključio predsjednik stranke Vukota Govedarica.

On je podsjetio da je Kostadin Vasić izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao kandidat SDS-a, te ocijenio da prvo treba iscrpiti sva sredstva razgovora kroz organe stranke.

- Trebalo je ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a koja će biti održana u subotu, 17. novembra, u nadi da tamo ima dovoljno razumnih ljudi da ponište odluku o Vasićevom isključenju, kao i isključenju Obrena Petrovića iz stranke, jer to ne vodi ničemu - rekao je Vasić.

On kaže da Kostadin Vasić ovim potezom nije nanio štetu ljudima koji su ga prozivali nego njemu lično i Gradskom odboru SDS-a Zvornik, zbog čega želi da se ogradi od Vasićevog prelaska u Ujedinjenu Srpsku.

Vasić je dodao da će dva člana zvorničkog Gradskog odbora ići na sjednicu Glavnog odbora SDS-a, kao i 11 delegata na Skupštinu stranke.

- Naši stavovi su i dalje isti. Tražimo ostavku rukovodstva SDS-a i učešće u vlasti na svim nivoima iz dva razloga - radi sprečavanja daljih podjela u srpskom narodu, koje su evidentne, i efikasne zaštite interesa Republike Srpske u zajedničkim organima - rekao je Vasić.