latinica  ћирилица
16/11/2018 |  16:47 ⇒ 17/11/2018 | 07:53 | Autor: RTRS

Dobojlije ne dolaze na sjednicu Glavnog odbora SDS-a!

Članovi Glavnog odbora Srpske demokratske stranke iz Doboja neće učestvovati na sjednici Glavnog odbora te stranke. Ne žele, kažu, da ih nagdlasaju oni koji su izgubili na izborima. Smjene visokih funkcionera i isključenje iz članstva nazivaju samovoljom predsjednika stranke Vukote Govedarice, te ga pozivaju da i njih smijeni.

Nije Vukota Govedarica stvorio SDS, pa da može da isključuje samovoljno koga hoće, već je SDS stvorila i njega i sve nas,u oštrom tonu poručili su članovi Glavnog odbora iz Doboja. Neće, kažu, da učestvuju u radu sjednice najavljene za subotu u Istočnom Sarajevu,jer ne žele da ih nadglasaju oni koji su izgubili na izborima.

"Ne može biti ruka Borisa Јerinića, Miće Mićića, Obrena Petrovića, Danijela Јošića, Darke Babalja ista sa rukom Aleksandre Pandurević koja ima 370 glasova u Bratuncu. Tu mislim na Bosića i Ćuzulana koji je katastrofalno prošao u Hercegovini i umjesto da on podnese ostavku on pravi spisak koga sve treba odstrijeliti", istakao je član GO SDS Boris Јerinić.

"Pozivam Vukotu Govedaricu da smijeni sve članove GO SDS iz Doboja. Smatram da je Govedarica pod pritikom Mladena Bosića koji patološki mrzi Doboj", izjavio je član GO SDS Danijel Јošić.

Bosić je, podsjeća Јošić, napisao otvoreno pismo protiv nosioca liste Obrena Petrovića, ali ga Govedarica tada nije smijenio. Za drugačije mišljenje kazne su ipak stigle Dobojlije. Petrovića i Borisa Јerinića isključivanjem iz članstva. Nije bolje prošla ni Nina Bukejlović. Umjesto da brane mandat koji je osvojila kao Bošnjakinja i funkcioner SDS-a ,čelnici stranke učinili su, kažu, sve da joj ga oduzmu.

"Nije se bunio da potpiše i da je stavi na kompenzacionu listu, ali su odmah poletjeli da se žale Apelacionom vijeću. Da se žale i vrše pritisak na određene sudije kako bi joj uzeli mandat. Sada im smeta da li će Nina Bukejlović biti ministar", dodao je Јerinić.

Krizu u SDS-u, kaže Јerinić, moguće je riješiti samo ako se svi u stranci budu držali svoje riječi, pa tako i Vukota Govedarica, koji je rekao ako izgubi da će podnijeti ostavku.

Јerinić i Јošić,koji su osvojili poslaničke mandate, potvrdili su da će u NSRS djelovati kao dio skupštinske većine ,ali ne u Klubu SNSD-a već kao nezavisni poslanici "Grupe Obrena Petrovića".