latinica  ћирилица
18/11/2018 |  16:27 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

"Pozitivne snage Srpske" počele kampanju "Priključi se"

Pokret "Pozitivne snage Srpske" počeo je kampanju "Priključi se" i osnivanje "Pozitivne omladine". Kampanja "Priključi se" trajaće narednih pet do šest mjeseci sa ciljem da se otvore vrata za nove članove.

"Pozitivne snage Srpske" svoj dosadašnji rad bazirao je na kulturnoj, duhovnoj i prosvjetnoj obnovi Republike Srpske.

Najavili su i neke od aktivnosti koje planiraju da sprovedu u narednom periodu.

"Osnovna poruka današnje konferencije za medije jeste da promovišemo ideju, odnosno kampanju "Priključi se" i da od danas krenemo snažno i opredjeljeno ka osnivanju "Pozitivne omladine", rekao je Dalibor Račić iz ovog Pokreta.

Cilj pokreta "Pozitivne omladine" je okupljanje što više mladih članova na jedno mjesto kako bi se dalo više značaja društvenom aktivizmu mladih. U ovom pokretu mladi će unijeti novu energiju i ideje koje su neophodne za napredak Republike Srpske.

"Treba nam akcija i podrška svih ljudi koji djele sa nama viziju i ova razmišljanja, i koji žele da u narednom periodu budu dio jedne velike lijepe i pozitivne priče", navodi Miloš Kovačević iz "Pozitivnih snaga Srpske".

Iz "Pozitivnih snaga Srpske" podsjetili su nas da su na proteklim izborima svoju podršku dali za kandidate Željku Cvijanović i Milorada Dodika, te ne kriju zadovoljstvo zbog njihove pobjede i buduće saradnje.

"Drago nam je što su pobjedili i sad nam predstoji četiri godine rada. Treba da zavrnemo rukave, da složno i zajedno krenemo naprijed, da spustimo tenzije i da se okrenemo radu i boljitku cijele Republike Srpske", naglašava Dalibor Račić, aktivista Pokreta.

Iz "Pozitivnih snaga Srpske" zaključuju da će naredni period definitivno biti period aktivizma i da će omladina u velikoj mjeri pridonijeti promjenama i napretku Republike Srpske.