latinica  ћирилица
19/11/2018 |  16:15 ⇒ 20/11/2018 | 09:09 | Autor: RTRS

Dodik: U Sarajevo idem da odradim posao za Srpsku

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan, jer je do sada ispunio sve ciljeve na očuvanju Srpske.

"Ostajem u Srpskoj. Trenutno idem u Sarajevo da odradim važan posao za Republiku Srpsku", istakao je Dodik.

Naveo je da će njegov glas u Predsjedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u NSRS.

"Poslije dva mandata na mjestu predsjednika Republike Srpske osjećam se ponosno, jer sam ispunio sve ciljeve na očuvanju Srpske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu, jer su pokazali demokratiju Srpske, koja ima pravo da bira. Podrška koju sam dobio smatram obavezom, a ne nagradom, da predano radim svaki dan u interesu Republike Srpske. Meni će Srpska biti svetinja. Ako nešto drugo to bude, onda smo na pogrešnom putu! Riječ patriotizam biće važna u naredne četiri godine, i ona će me podsjećati svaki dan u naredne četiri godine", rekao je Dodik.

On je naglasio da je jedini put borba za interese Srpske.

"Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa institucijama Republike Srpke. Niti jedna moja odluka neće biti bez saglasnosti institucija Srpske, i to je tako legitimno, i jedino ispravno. Zakletvu i treba da položim ovdje, tamo gdje sam izabran, u srcu Republike Srpske", istakao je Dodik.

Poručio je da ono što neće biti interes Republike Srpske, neće biti ni Bosne i Hercegovine.

"Nećemo dozvoliti da Srpska bude preglasana ili majorizovana. Neću dopustiti da druga dva člana u bilo kojem smislu zaustave Republiku Srpsku i očekujem da s istim senzibilitetom odnose prema meni, ali i Republici Sropskoj", zaključio je Dodik.