latinica  ћирилица
20/11/2018 |  09:52 ⇒ 21/11/2018 | 08:02 | Autor: RTRS

Radovan Višković mandatar nove Vlade Srpske

Radovan Višković mandatar je za sastav nove Vlade Republike Srpske, saopštila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

"Došlo je vrijeme da formiramo Vladu. Obavljen je čitav niz konsultacija, s obzirom da znamo stavove naših koalicionih partnera, predlažem Viškovića za mandatara", rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je istakla da je ovo veliki dan i dodala da misli da će Višković vrlo brzo sastaviti novu Vlade Srpske.

"Višković je mnogo godina sastavni dio jednog velikog tima, zahvalna sam mu na dobroj saradnji, kao šefa Kluba SNSD-a u parlamentu Srpske. Moram reći da od nove Vlade očekujem da nastavi pozitivne trendove koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Ovo je vrijeme stabilnosti, naša Republika i institucije su stabilni.", istakla je predsjednica Srpske.

Dodala je da se uspostavlja ozbiljna garnitura koja će profesionalno raditi svoj posao.

"Gospodinu Viškoviću stavljam na raspolaganje svaku vrstu pomoći u radu, s željom da nastavi projekte i poslove koje smo započeli", poručila je Cvijanovićeva.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom povjerenju, Višković je rekao da je počastvovan ovim činom i dodao da je ovo ne samo privilegija već i ogromna odgovornost.

Dodao je da mnogo duguje svojoj stranci SNSD-u i njegovom predsjedniku Miloradu Dodiku koji su prepoznali njegov rad prethodnih godina.

"Počastvovan sam na izboru mandatara za sastav nove Vlade. Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već i obaveza i od mene se očekuje da odradim sve ono što je vlada Željke Cvijanović započela", rekao je Višković.

Izrazio je nadu da nova Vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

"Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada. U svom radu trudiću se da uvažim svako mišljenje koje može dovesti do nekog dobrog rješenja. Moj prvi korak kad formiram vladu jeste da razgovaram sa svojim budućim kabinetom, da izvršimo detaljnu analizu i rješavamo probleme sa kojima se susretnemo.", kaže Višković.

Biografija Radovana Viškovića:

Višković osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz privrede, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji "Boksit" Milići.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.