latinica  ћирилица
20/11/2018 |  18:35 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija za RVI Radomira Đerića

Radomiru Đeriću iz Kotor Varoša, dobrovoljcu Vojske Republike Srpske, kome su amputirane obje noge, potrebna je pomoć.

Radomir Đerić dobrovoljno se javio u Vojsku Srpske i išao da stvara Republiku. Ratna dejstva, rovovi, smrzavanja ostavili su posljedice. Nekoliko godina nakon rata doživio je dva infarkta, obolio od dijabetesa, a onda su mu amputirane obje noge.

- Sada živim ovdje sa sinom u stanu, na trećem spratu, i nisam u mogućnosti da izlazim na ulicu, samo kad me sin snese i iznese sa trećeg sprata plus prizemlje - priča Radomir Đerić.

Zbog toga je Udruženje penzionera i Crvenog krsta Kotor Varoš organizovalo akciju kako bi Radomiru kupili tzv. kolica sa gusjenicom, koja koštaju oko 15 hiljada evra, čime bi mu bilo olakšano kretanje kroz stan i silazak niz stepenice. Međutim, tako bi se problem samo djelimično riješio. U Asocijaciji penzionera imali su još jedan prijedlog, koji je skupština Crvenog krsta i prihvatila.

-Da se krene sa akcijom obezbjeđenja placa da bi se izgradila prizemna kuća nekih 50 - 60 kvadratnih metara, i da se napravi kupatilo prilagođeno amputircima - poručuje ispred Asocijacije penzionera MIilan Radošević.

To su predložili i načelniku opštine.

- Prije sedam dana služba je napravila prijedlog na novom naselju, jedne lokacije od nekoliko stotina metara kvadratnih, koje po našem mišljenju može da zadovolji. Mi smo to prezentovali i čekamo da oni tu lokaciju pogledaju, vide da li zadovoljava i onda bi išli u proceduru, kako podići i zadovoljiti pravne norme, mislim da s naše strane će biti sve u redu - pojasnio je Zdenko Sakan, načelnik opštine Kotor Varoš.

Za nabavku kolica, što bi Radomiru mnogo olakšalo svakodnevicu, otvoren je i humanitarni broj 1457.