latinica  ћирилица
20/11/2018 |  20:07 | Autor: TANЈUG

Uhapšen direktor subotičkog Spartaka!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšen D.Đ, pod sumnjom da je u svojstvu odgovornog lica FK Spartak Subotica počinio krivično djelo. Mediji su prenijeli da se radi o Draganu Đorđeviću, direktoru subotičkog superligaša.
Dragan Đorđević (foto: RAS Srbija) -
Dragan Đorđević (foto: RAS Srbija)

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su D.Đ. (1966) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i V.Z. (1985) i D.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca. Uhapšeni D.Đ. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice fudbalskog kluba “Spartak“ iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u namjeri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara“, navodi se u saopštenju MUP.

Dodaje se i da se uhapšeni V.Z. i D.V. sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog djela, a u namjeri da prikriju i lažno prikažu nezakonito porijeklo novca.

“Dio novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je zbog sumnje da je izvršila krivično djelo pranje novca podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu“, zaključuje se u saopštenju MUP.