latinica  ћирилица
21/11/2018 |  13:19 ⇒ 14:29 | Autor: SRNA

Јedinstveni front u Srpskoj i na nivou BiH

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je neophodno uspostaviti jedinstven front u Srpskoj i na nivou BiH da bi bio rađen dobar posao za Republiku Srpsku.

- S mandatarom za sastav nove vlade Radovanom Viškovićem razgovarala sam o raspodjeli ministarskih funkcija i nakon što obavi konsultacije s političkim partijama i socijalnim partnerima moći ćemo da saopštimo kako to izgleda - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je ponovila da je cilj da nova vlada bude podržana širokom parlamentarnom većinom.

- To će značiti da ćemo morati da se pozicioniramo u okviru izvršne vlasti i otvoreni smo za te razgovore. Činjenica jeste da je SNSD najvažnija partija s najvećim učešćem u vlasti i da je imala najbolji izborni rezultat. Sada smo u prilici da razgovaramo sa svima i na neki način im ponudimo da budu dio ovoga o čemu govorimo već mnogo mjeseci, a to je da je neophodno uspostaviti jedinstven front u Srpskoj i na nivou BiH da bi bio rađen dobar posao za Republiku - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je završeno sve što se odnosi na budžet Srpske za narednu godinu i da je dokument dostupan javnosti.

- Sve je dostupno javnosti kako bi naši socijalni partneri mogli da daju svoje mišljenje i sugestije. Imaćemo dovoljno vremena dok konačna verzija ne bude upućena u skupštinsku proceduru - navela je Cvijanovićeva.