latinica  ћирилица
21/11/2018 |  15:55 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

Širom Srpske obilježena krsna slava MUP-a

Policija Republike Srpske obilježava krsnu slavu u svim lokalnim zajednicama, od Trebinja do Novog Grada. Odata je počast stradalim policajcima. Predstavljeni su planovi za bolji i učinkovitiji rad.

U Policijskoj upravi Gradiška služen je pomen poginulim i preminulim policajcima.

Među njima i voštanica za Dragana Matkovića koji je poginuo u oktobru 1995. godine na sanskom ratištu.

"Ovi ljudi koji su na spomen ploči, svih 23.000 i 5.000 nestalih, dali su svoje živote za stvaranje Republike Srpske, da bismo mi, naša djeca i unučad slobodno živjeli", istakla je Dragica, supruga poginulog policajca Dragana Matkovića.

"Mi ne možemo i ne smijemo zaboraviti da su oni za našu Republiku dali ono najvrijednije što su imali, svoj život", rekao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška.

Pomen i u Policijskoj upravi Foča. Svaka svijeća ima svoje ime – jedno od njih je i Milije Drakule koji je prije 23 godine kao pripadnik specijalne brigade poginuo kod Kupresa. U redovima policije Srpske danas je njegov sin Srđan.

"Da, ostvarila se dugogodišnja želja, da budem pripadnik MUP-a Srpske, osjećam se ponosno što idem koracima svoga oca", naglasio je Srđan Drakula.

U Policijsku upravu Foča primljeno je više od dvadesetoro mladih policijskih akademaca, među kojima su i djeca palih za Republiku Srpsku.

U ovoj stanici ističu spremnost u svakodnevnim zadacima i očekuju podršku Vlade Srpske i šest opština Gornjeg Podrinja u sprovođenju planova.

"Policijska uprava Foča ima planove za rekonstrukciju sjedišta Policijske uprave, a imamo plan da na dostojanstven način obilježimo i napravimo spomenik za stradale pripadnike MUP-a Srpske", kazao je Radenko Vasiljević, zamjenik načelnika Policijske uprave Foča.

Širom Srpske proslavi Aranđelovdana prethodile su brojne aktivnosti, desetine policajaca darovalo je krv i izvodili su pokazne vježbe, kada je osnovcima predstavljen rad policije u zajednici.