latinica  ћирилица
21/11/2018 |  16:10 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Trebinje: Sa radom počinje novo preduzeće Parking - servis

Da bi na ulicama Trebinja bilo uvedeno više reda u saobraćaju i parkiranju vozila, gradska skupština donijela je odluku o formniranju preduzeća Parking servis. Novo preduzeće bilo bi samoodrživo, a uz pomoć osnivača, bilo bi i dodatno opremljeno.

Novo preduzeće upravljaće javnim prostorom za parkiranje na području grada. Do sada je desetak zaposlenih radilo u okviru Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove. Iz Gradske uprave su potvrdili da potreba za takvim preduzećem postoji duži period.

"Procijenili smo da bi bilo neozbiljno da nam to bude dopunska djelatnost i opterećujemo ljude iz službe, pa smo se odlučili da osnujemo samostalno preduzeće, sa svim zaposlenim koji su tamo, s tim što će imati veća ovlašćenja, a direktor će pratiti prihode i rashode preduzeća. Smatramo da je to za Grad neophodno, kako bi se povećao nivo usluge za parkiranje", istakao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Nivo prihoda Parking-službe, na nivou godine, bio je duplo veći od troškova plata zaposlenih.

Deset radnika, od kojih je većina iz boračkih kategorija, dobijali su platu iz budžeta, bez obzira na prihode Parking - službe.

"Mi nemamo dovoljnu širinu da nagradimo one ljude koji ostvare dobar rezultat, odnosno sankcionišemo one koji iste nemaju, tako da jednostavno mora postojati ta neka širina, da bi usluga bila kvalitetnija", navodi Ćurić.

Osnivanjem novog preduzeća, potvrdili su iz gradske uprave, određen broj radnika biće povučen sa spiska zaposlenih pri gradskoj administraciji.

Poslije skupštinske odluke, slijedi izrada akata i registracija Parking - servisa, kao pravnog subjekta.