latinica  ћирилица
21/11/2018 |  18:50 ⇒ 19:00 | Autor: SRNA

Mihajlović: Brisel da urazumi vlasti u Prištini

Odluka Prištine da carine na robu iz centralne Srbije i BiH bude 100 odsto predstavlja trgovinski rat protiv Srbije i posljednji je trenutak da Evropska unija urazumi prištinske vlasti da ukinu te takse, naglasila je potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović - Foto: SRNA
Zorana MihajlovićFoto: SRNA

Mihajlovićeva je ukazala da Priština, koja očigledno iskaljuje bijes zbog odluke da ne bude primljena u Interpol, na ovaj način ruši bescarinsku uniju zemalja CEFTA, uništava briselski dijalog sa Beogradom, a najvišu cijenu plaćaju svi stanovnici Kosova i Metohije.

"Njima je kao direktna posledica trgovinskog rata odmah poskupeo hleb", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je poručila da zvanični Beograd ostaje dosljedan politici razgovora kao jedinog načina na koji se može do kompromisnog i održivog rješenja za pitanje Kosmeta.

"Sada je red da Priština i Brisel konkretno pokažu da li je i njima stalo do razgovora i mirnog rešenja ovog pitanja ili je trgovinski rat protiv Srbije u stvari još jedna njihova zajednička akcija", naglasila je Mihajlovićeva.

BiH i Srbija juče su glasale protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol, a danas je zamjenik kosovskog premijera Enver Hodžaj objavio na "Tviteru" da je vlada u Prištini donijela odluku o uvođenju carina od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije.