latinica  ћирилица
21/11/2018 |  19:17 ⇒ 19:29 | Autor: B92

Marković najveći promašaj Liverpula u posljednjoj deceniji!

Srpski fudbaler Lazar Marković jedan je od najvećih promašaja Liverpula u ovoj deceniji. Ispraznio je kasu Liverpula – 373.286 evra po utakmici.
Lazar Marković (FOTO: James Maloney) -
Lazar Marković (FOTO: James Maloney)

Marković se fudbalskoj javnosti predstavio odličnim igrama za Partizan, odakle je u ljeto 2013. godine prešao u Benfiku.

Za lisabonskog velikana je na 26 utakmica postigao 5 golova i samo godinu dana kasnije potpisao za Liverpul u transferu vrijednom 25 miliona evra.

Međutim, iako se očekivalo da nastavi da napreduje u "Redsima", desilo se potpuno suprotno – odigrao je samo 34 utakmice i bio strijelac dva puta, a po dolasku Јirgena Klopa na mjesto menadžera, selio se na pozajmice u Fenerbahče, Sporting Lisabon, Hal i Anderleht.

Engleski mediji izvukli su podatak da je 24-godišnji fudbaler, pošto mu je propao transfer u Belgiju, za prvi tim Liverpula poslednji put igrao prije 1.299 dana, a da je za to vrijeme zaradio ogroman novac.

Marković je do sada zaradio 12,4 miliona evropskih novčanica na "Enfildu", odnosno 373.286 evra po utakmici za Liverpul, što samo potvrđuje kakvu je grešku napravila uprava kluba.

Izvjesno je da će već u četvrtak taj broj biti okruglo 1.300, kao i da će Lazar na kraju sezone napustiti klub kada mu istekne ugovor.

Srpski fudbaler Lazar Marković jedan je od najvećih promašaja Liverpula u ovoj deceniji.

Međutim,  karijeru bi mogao da "oživi" u Fjorentini, prenose italijanski mediji.

Kontakt dva kluba je već uspostavljen i ostaje da se vidi da li će do dogovora doći i da li će hitri krilni fudbaler preći u Firencu u januaru ili na kraju sezone po isteku ugovora.