latinica  ћирилица
22/11/2018 |  09:36 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Ministri danas i o Nacrtu zakona o protivgradnoj zaštiti

Vlada Republike Srpske danas će, između ostalog, razmatrati Nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Pred ministrima će biti i informacije o statističkim pokazateljima stanja u oblastima prerađivačke industrije i njihovom kretanju za devet mjeseci ove godine, o prijedlogu privrednog društva "Fabrika motora specijalne namjene" Pale za pokretanje stečajnog postupka kroz reorganizaciju, o izradi dokumenta smjernice za razvoj privrede Republike Srpske, kao i o novom portalu "Јedinstvena kontakt tačka za poslovanje".

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću najavljeno je da će biti razmatrana i informacija o Uputstvu za izradu programa i plana rada i finansijskog plana predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2019. godinu.

Biće razmotrena i informacija o realizovanom planu upisa u srednje škole u 2018/2019. školskoj godini, kao i Prijedlog plana interventnih nabavki proizvoda, robe i sredstava za 2019. godinu.

Vlada Srpske danas će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu saobraćaja i veza na Plan utroška sredstava za period 1. januar - 30. novembar ove godine u iznosu od 2.157.460 KM, kao i Prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na aneks Ugovora o koncesiji za eksploataciju željezne rude na ležištu "Omarska" kod Prijedora.