latinica  ћирилица
22/11/2018 |  10:09 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Rakić: Srbima na Kosovu i Metohiji prijeti humanitarna katastrofa

Srbima na Kosovu i Metohiji prijeti humanitarna katastrofa zbog odluke Prištine da poveća taksu na robu iz centralne Srbije za 100 odsto, upozorio je predsjednik Srpske liste Goran Rakić.
Goran Rakić - Kosovska Mitrovica (ARHIV) - Foto: SRNA
Goran Rakić - Kosovska Mitrovica (ARHIV)Foto: SRNA

Rakić je najavio da će na današnjem sastanku u Beogradu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o situaciji na terenu, dan nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na srpske proizvode i da će prenijeti poruku građana.

"Građani traže hitno reagovanje. Kao predstavnici Srpske liste i srpskog naroda bićemo uz svoj narod. Očekujemo da predsjednik Vučić iskoristi svu diplomatsku moć i da obavijesti međunarodnu zajednicu sa kakvim institucionalnim nasiljem se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Rakić za Radio-televiziju Srbije.

Naglasio je da od međunarodne zajednice očekuje da utiče na Prištinu da bi povukla ove katastrofalne odluke po srpski narod.

BiH i Srbija glasale su protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol, a juče je zamjenik premijera samoproglašenog Kosova, Enver Hodžaj saopštio da je vlada u Prištini donijela odluku o uvođenju carina od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije.