latinica  ћирилица
22/11/2018 |  12:30 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Spriječiti prijetnje i omalovažavanje Srpske na Trgu Krajine

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske danas su pozvali nadležne organe da onemoguće uzurpiranje Trga Krajine u Banjaluci od grupe "Pravda za Davida", koja vrijeđa Srpsku i njene institucije.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

U saopštenju ovog udruženja to se ocjenjuje neprihvatljivim i nepodnošljivim, a rituali i poruke prijetnji smrću sa tih okupljanja, kako se navodi, podsjećaju na sektaško djelovanje i čisto politikantstvo.

"Smatramo da pravosuđe treba da radi i riješi pitanje tragedije Davora Dragičevića. Treba doći do istine i pravde u slučaju ubistva njegovog sina Davida, ali se to ne rješava na ulici i vrijeđanjem Srpske", upozorava se u saopštenju.

Iz ovog udruženja poručuju da je "providan paravan" i da je vidljivo da su ti protesti nečiji "domaći zadatak" kojim se zloupotrebljava tragedija i gubitak mladog života za obračun sa pojedincima koje Davor Dragičević paušalno optužuje zbog čega je grupa advokata odustala od zastupanja u tom predmetu.

"Putovanje Davora Dragičevića u Austriju je čist dokaz da je išao na instrukcije kako da dalje djeluje protiv svoje države i radi na njenom kompromitovanju i slabljenju. Zbog toga treba onemogućiti zloupotrebu javne površine na Trgu Krajine za vrijeđanje Republike Srpske i njenih institucija i građana", navode iz "Istočne alternative".