latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:27 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Novogodišnji program u Banjaluci biće najbolji u regionu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da će u ovom gradu novogodišnji program biti najbolji u regionu.
Igor Radojičić i Željko Samardžić - Foto: RTRS
Igor Radojičić i Željko SamardžićFoto: RTRS

On je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao da će 30. decembra biti održan koncert Harisa DŽinovića, 31. decembra, za novogodišnju noć, na programu su Nikola Rokvić i Željko Samardžić, a prvog dana 2019. godine Željko Јoksimović.

Radojičić je istakao da je riječ o najpoznatijim regionalnim zvijezdama i da je ovo već treća godina od kako Banjaluka "pokušava da se pozicionira kao regionalni centar i da kroz novogodišnji program privuče što veći broj turista".

Naveo je da je, prema trenutnim informacijama, već teško naći mjesta u hotelima, napomenuvši da Banjaluka raspolaže sa oko 2.000 mjesta u hotelima.

Radojičić je rekao da je do sada obezbijeđeno više od 100.000 KM iz donacija i sponzorstava i da će sa tim uspjeti da prikupe "znatna sredstva za pokrivanje novogodišnjeg programa".

Željko Samardžić, koji će u Banjaluci nastupiti 31. decembra, rekao je da je siguran da će u novogodišnjoj noći imati dobru publiku i da njegove pjesme privlače, uglavnom, žensku publiku, jer je riječ o lijepim ljubavnim pričama.

Podsjetio je da se u ovom gradu prvi put u životu javno pojavio na festivalu "Prvi aplauz" 1973. godine, ističući da je to u startu bila njegova dobra veza sa Banjalukom.