latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:28 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Pavić podržao Viškovića (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održan konsultativni sastanak mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Demokratskog narodnog saveza Marka Pavića.
Marko Pavić i Radovan Višković - Foto: RTRS
Marko Pavić i Radovan ViškovićFoto: RTRS

Pavić je rekao da ova stranka podržava mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i institucije Republike Srpske jer, bez obzira na sve što se dešava, interes DNS-a je čvrsta vlada i institucije Srpske.

Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Pavić je novinarima u Banjaluci izjavio da je na sastanku bilo riječi o formiranju nove vlade Srpske, te da je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije.

Prema njegovim riječima, DNS-a poštuje koalicioni dogovor, te će u narednih nekoliko dana razraditi detalje.

"Lično mi je drago da se ostalo pri koalicionom dogovoru. Nismo razgovarali o raspodjeli ministarstava", dodao je Pavić.

Govoreći o izboru Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Srpske, Pavić je napomenuo da se DNS s tim nije saglasio, ali da to nije bila tema današnjeg razgovora i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, strankama, a ne sa mandatorom.

Nakon DNS-a, Višković se sastao sa predstavnicima Ujedinjene Srpske. Nakon ovog sastanka počele su konsulatcije sa Narodnim demokratskim pokretom, nakon čega će se Višković sastati i sa delagacijom Socijalističke partije.

Višković sa liderom DNS-a Markom Pavićem

Prethodno su konsultacije održane sa predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Svi sastanci održavaju se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.