latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:59 ⇒ 15:20 | Autor: SRNA

Vučić: Albanske trupe krenule ka sjeveru Kosmeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas u Beogradu da su Albanci na Kosovu i Metohiji ponovo pokrenuli svoje trupe i krenuli ka sjeveru i da je situacija u vezi sa Kosmetom mnogo lošija nego inače.
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović)

"Dobili smo nove informacije o pokretu albanskih trupa ka sjeveru Kosova. Ponovo su uzeli gliser kojim se Tači vozio po Gazivodama. Moguće je da kreće u kontrolu jezera Gazivode ili žele da kontrolišu zeleni prelaz da bi spriječili bilo kakav protok robe", rekao je Vučić na početku sastanka sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Kaže da ima informaciju da je Ramuš Haradinaj rekao da neće ukloniti sto odstotnu taksu na robu iz centralne Srbije, dok Srbija ne prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova.

"To nas dovodi u užasnu poziciju, ali i govori da iza toga stoje neke velike sile, jer nije to iz njegove glave izašlo. On je to pročitao sa nekog papira, a srećom bio je dovoljno neoprezan da to iznese", istakao je Vučić.

Poručio je da Beograd neće priznati nezavisnost Kosova.

"Dobro moramo da se spremimo za dugu i tešku borbu pošto mu nezavisnost nećemo priznati", rekao je Vučić.

Sastanku prisustvuju srpski poslanici, predsjednici opština na Kosovu i Metohiji, direktori preduzeća i drugi srpski  predstavnici kao i predstavnici Vlade Srbije.