latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:53 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Radojičić: Budžet za ovu godinu povećan za 2,7 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da gradski parlament razmatra drugi rebalans budžeta za ovu godinu, kojim se ovogodišnji budžet povećava za 2,7 miliona maraka.

Radojičić je rekao da će 2018. godina biti jedna od najboljih godina ne samo u smislu finansija, već i u smislu brojnih projekata, te napomenuo da će ova godina biti završena s više od 30 miliona maraka ulaganja u kapitalne projekte. Naveo je da je pred odbornicima i Nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu 131 milion 615 hiljada maraka.

- Na dnevnom redu je i Nacrt budžeta za narednu godinu, on je u iznosu oko 132 miliona maraka, to je nešto veće ili u istom okviru u kome je osnovni budžet ove godine, jer treba iz ovogodišnjeg rebalansa izbiti obaveznice koje smo imali za 5 kapitalnih projekata i suficit od prošle godine tako da treba posmatrati osnovni budžet koji je u nivou 2018. sličan 2019., rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je dodao da je mu je drago mi je što će ovaj budžet pratiti i buduću strategiju razoja grada za narednih deset godina.