latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:58 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Potvrđena koalicija Ujedinjene Srpske i SNSD-a (FOTO)

U Banjaluci je održan konsultativni sastanak mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića.
Ujedinjena Srpska kod Viškovića - Foto: RTRS
Ujedinjena Srpska kod ViškovićaFoto: RTRS

Delegacija Ujedinjene Srpske potvrdila je koaliciju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata, te izrazila podršku konceptu i konstituisanju nove Vlade Republike Srpske.

Ocijenjeno je da je proces formiranja vlasti započet uspješno i da je cilj da institucije vlasti u Republici Srpskoj budu formirane u skorije vrijeme.

Potvrđeno je takođe da je za uspjeh u provođenju dogovorenih politika važna institucionalna stabilnost kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti, te da se kod imenovanja kadrova u novoj Vladi rukovodi principom odgovornosti i stručnosti, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Stevandić je rekao novinarima nakon sastanka da Srpska treba da ima modernu, mladu i brzu Vladu sačinjenu od stručnog kadra.

On je rekao da danas nije razgovarano o kadrovskim rješenjima, već da kadrovske, partijske i lične stvari budu stavljene u drugi plan s ciljem podrške ovakvom konceptu Vlade.

Nakon sastanka sa delegacijom Ujedinjene Srpske, uslijedile su konsultacije sa predstavnicima Narodnog demokratskog pokreta.

Poslije toga, Višković će se sastati sa predstavnicima Socijalističke partije.

Sastanak Viškovića sa delegacijom Ujedinjene Srpske (Foto: RTRS)

Prethodno se Višković sastao sa delegacijom SNSD-a i predsjednikom DNS-a Markom Pavićem.