latinica  ћирилица
22/11/2018 |  16:10 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

RiTE Ugljevik: Poslovna godina završena uspješno i s premašenim planovima

Poslovna godina u RiTE Ugljevik biće završena uspješno i s premašenim planovima koji su bili vrlo ambiciozni, rekao je Čedomir Stojanović v.d. direktora ovog preduzeća, gdje je tradicionalno održan prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća povodom krsne slave preduzeća.

Članovi uprave RiTE ukazali su na društvenu odgovornost preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regionu i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj.

"Јedna od najvažnijih uloga je što smo odmah poslije rata riješili pitanje zapošljavanja bar jednog člana porodice poginulog radnika preduzeća. Zajedno sa sindikatom i radnicima preduzeća osnovali smo Fond solidarnosti i djelujemo u interventnim situacijama", rekao je Aleksa Đukanović, izvršni direktor za pravne poslove u RiTE Ugljevik.

U RiTE Ugljevik su veoma zadovoljni ovom poslovnom godinom i očekuju da premaše zacrtane planove.

Vršilac dužnosti direktora RiTE Čedomir Stojanović podsjetio je i na završeni remont postrojenja, pet dana prije roka, kao i na jednu od najvećih investicija u Srspoj – radovi na postrojenju za odsumporavanje čime će ugljevička elektrana biti ekološki najprihvatljivija u regionu.

"Planirana proizvodnja od 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje", naglasio je Stojanović.

Prema njegovim riječima, planovi preduzeća ambiciozni su i za narednu poslovnu godinu, kao i nastavak osavremenjavanja i optimalizacije proizvodnje.