latinica  ћирилица
22/11/2018 |  17:03 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Višković-NDP: Čavić najavio da će stranka imati ministarsko mjesto (FOTO)

U Banjaluci je održan konsultativni sastanak mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Narodnog demokratskog pokreta.
Čavić-Višković - Foto: RTRS
Čavić-ViškovićFoto: RTRS

Konsultacijama je prisustvovao predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Konsultacije Viškovića sa predstavnicima NDP-a (Foto: RTRS)

Predstavnici NDP-a izrazili su podršku procesu formiranja Vlade Srpske, te istakli opredijeljenost za saradnju o pitanju predlaganja i kreiranja ekonomskih mjera i aktivnosti nove Vlade.

Sagovornici su ocijenili da će razgovori o političkim i ekonomskim programima biti nastavljeni i u narednom periodu, te da će se poslije konstituisanja nove Vlade Srpske nastaviti sa realizacijom strateških ciljeva i jasnim planom sektorskih politika.

Višković je istakao da je važno razmijeniti mišljenja i stavove o važnim pitanjima, prije svega u oblasti ekonomije i privrede, s naglaskom na važne reforme u pomenutim oblastima, kao i u drugim sektorima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Čavić je nakon sastanka rekao novinarima da će NDP u novoj Vladi imati jedno ministarsko mjesto. On je naveo da nije razgovarano o imenima, niti o resorima, već o principima, dodajući da će član buduće vlade iz NDP-a biti reprezentativan i da će svojim radom pokazati da je to rješenje kakvo traži društvo.

Čavić je rekao da je na konsultacijama bilo riječi i o načinima povećanja zaposlenosti, naglašavajući da je za otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj potrebno obaviti restrukturisanje poreza.

Nakon ovog sastanka, počele su konsultacije i sa predstavnicima Socijalističke partije.

Prethodno su konsultacije održane i sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.