latinica  ћирилица
22/11/2018 |  18:12 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Konsultacije Viškovića sa predstavnicima SP

U Banjaluci je održan konsultativni sastanak mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Socijalističke partije.
Konsultacije Viškovića sa predstavnicima SP - Foto: RTRS
Konsultacije Viškovića sa predstavnicima SPFoto: RTRS

Konsultacijama su prisustvovali predsjednik SP-a Petar Đokić, potpredsjednici stranke Živko Marjanac, Dalibor Stević i Maksim Skoko, te predsjednik Izvršnog odbora Slobodan Protić.

Na sastanku je razgovarano o procesu formiranja izvršne vlasti, te je ocijenjeno da dugogodišnja saradnja u okviru koalicije SNSD-DNS-SP doprinosi tome da konstituisanje Vlade Srpske bude realizovano u zadatim rokovima i uz podršku stabilne većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Đokić je uputio podršku mandataru Viškoviću, te izrazio uvjerenje da će nova Vlada nastaviti da djeluje u pravcu realizacije programa i mjera usmjerenih na ekonomski razvoj.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o programima i strateškim ciljevima na kojima će se bazirati rad nove Vlade, te izrazili saglasnost i podršku principima profesionalnosti i odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, kako u institucijama, tako i u javnim preduzećima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Mandatar je danas održao konsultacije i sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske i NDP-a.