latinica  ћирилица
22/11/2018 |  20:25 ⇒ 22:10 | Autor: SRNA

Čubrilović: Uskoro kompletiranje skupštinskog rukovodstva

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će uskoro biti sazvana sjednica parlamenta na kojoj bi bilo kompletirano skupštinsko rukovodstvo, te naveo da se vrlo brzo mogu očekivati i tačke u vezi sa budžetom i ekonomskom politikom Srpske.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

"Biće birani potpredsjednici, vjerovatno i generalni sekretar i kompletno rukovodstvo Narodne skupštine. Poslije toga slijede obaveze u vezi sa Vladom Srpske, zakonima i pristiglim materijalima", rekao je Čubrilović večeras za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, oko 5. ili 6. decembra bi mogao biti zakazan nastavak prethodne sjednice, kao i nova sjednica.

"Čekamo rokove koje je Narodna skupština definisala zaključkom, da budu izabrani delegati u Vijeće naroda, da dobijemo zakon o Vladi sa istim brojem ministara i nešto drugačijim rasporedom", naveo je Čubrilović.

Govoreći o DNS-u, Čubrilović, koji je nedavno isključen iz te stranke, naveo je da su najnovija dešavanja u toj stranci proizveli ljudi koji su joj pristupili zbog ličnih interesa.

On kaže da je predsjednik DNS-a Marko Pavić više kontaktirao sa ljudima koji su tek došli u DNS i imali drugačije viđenje, nego sa onim sa kojima je sarađivao godinama.

Navodeći da DNS ima četiri potpredsjednika iz Banjaluke, Čubrilović kaže da stranka nije jedna opština ili grad, već cijela Republika.

"Ne može da čim sretnete čovjeka kažete: `Koćete li da idete u stranku, bićete potpredsjednik`. Otprilike su se takve stvari dešavale. Na to smo ukazivali, ali nismo imali razumijevanje", rekao je Čubrilović.

On je poručio da će ostati vjeran principima DNS-a.

"Nadam se da ću, kako god budem djelovao politički, ostati na tome", istakao je Čubrilović.

On je rekao da čeka da se Glavni odbor DNS-a izjasni o njegovoj, kao i žalbama drugih isključenih članova, te da ne zna kada će ta sjednica biti održana.

Čubrilović je rekao i da se od isključenja nije čuo sa Pavićem, ali da ne bježi od takvog poziva.