latinica  ћирилица
22/11/2018 |  21:02 ⇒ 21:59 | Autor: SRNA

K. Dubica: Promovisana knjiga "Referendum, odbrana Srpske"

U Kozarskoj Dubici večeras je promovisana knjiga "Referendum, odbrana Srpske", autora Milana Ljepojevića.
Kozarska Dubica - promovisana knjiga "Referendum, odbrana Srpske" - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - promovisana knjiga "Referendum, odbrana Srpske"Foto: SRNA

"Ovo je prva knjiga o referendumu održanom 25. septembra 2016. godine u Republici Srpskoj. To je referendum kojim je odbranjen rođendan Republike Srpske, dan nastanka i dan državnosti, ali i sloboda ovog naroda", rekao je Ljepojević novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je naglasio da su građani tog 25. septembra na referendumu rekli "ne" unitarnoj BiH i "da" dejtonskoj Republici Srpskoj.

"Sada su ponovo 7. oktobra ove godine rekli ne unitarnoj BiH i jasno poručili svima da su za dejtonsku Republiku Srpsku. Ova knjiga je svjedočanstvo o tome", dodao je Ljepojević.

Knjiga "Referendum, odbrana Srpske" promovisana je 15. avgusta u Banjaluci i 22. oktobra na štandu Republike Srpske u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

"Večeras je promocija u Kozarskoj Dubici za koju me vezuju mnogi dobri ljudi, na čelu sa načelnikom Radenkom Reljićem. Radujem se što sam večeras ovdje, gdje će određeni broj knjiga biti doniran građanima i Narodnoj biblioteci", rekao je Ljepojević.

On je dodao da je su pojednici iz međunarodne zajednice ovdje promovisali pravilo "zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti", te naglasio da ova knjiga ne dozvoljava da se prošlost zaboravi.

"Mi Srbi baš moramo da se sjećamo prošlosti radi Gradine, Јasenovca, Јadovna. To ne smijemo da zaboravimo", naglasio je Ljepojević.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da knjiga Milana Ljepojevića "Referendum, odbrana Srpske" ima veliku upotrebnu i stvarnu vrijednost jer sadrži dosta ustavne materije, citate tadašnjeg predsjednika Milorada Srpske Milorada Dodika iz svih kampanja i predstavlja pisani trag o vremenu u kojem živimo.

On je naglasio da je Kozarska Dubica počastvovana promocijom knjige Milana Ljepojevića.

Promociju knjige "Referendum, odbrana Srpske" organizovao je Opštinski odbor SNSD-a Kozarska Dubica.