latinica  ћирилица
26/11/2018 |  11:04 ⇒ 14:07 | Autor: SRNA

Savčić: Podrška budućoj Vladi

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas u Banjaluci da će ova organizacija podržavati buduću Vladu Srpske i druge republičke institucije u vezi sa pitanjima od interesa za Srpsku.
Milomir Savčić - Foto: RTRS
Milomir SavčićFoto: RTRS

Savčić je rekao novinarima da će BORS ocjenu saradnje sa Vladom davati na osnovu toga što ona čini na planu unapređenju položaja boračke populacije i rješavanju statusa BORS-a u okviru nevladinog sektora i organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Nadamo se da će saradnja biti iskrena i da će se već tokom naredne godine na dnevnom redu Narodne skupštine naći Zakon o udruženjima i fondacijama koji treba da reguliše ukupno stanje u nevladinom sektoru po pitanju statusa organizacija - rekao je Savčić nakon razgovora sa mandatarom Radovanom Viškovićem u okviru konsultacija o formiranju nove vlade Srpske.

Savčić je poručio da BORS neće dozvoliti da boračka populacija bude na margini kada je riječ o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja stanovništva Srpske.

- Pozdravljam sve mjere Vlade na poboljšanju standarda građana, ali je nedopustivo da iz tih mjera bude izuzeta Boračka organizacija. To više ne možemo i nećemo tolerisati - rekao je Savčić.

On je izrazio zadovoljstvo današnjim razgovorom sa mandatarom za sastav nove Vlade Srpske i Viškovićevim razmišljanjima o budućoj saradnji sa BORS-om.

Kada je riječ o budžetu za narednu godinu, Savčić je naveo da će se o tome razgovarati kada budu formirani organi Narodne skupštine i Vlada, odnosno kada, između ostalog, budu poznata imena resornih ministara.