latinica  ћирилица
26/11/2018 |  16:07 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Babić: Prioritet zaposlenje invalida

Predsjednik Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske Dušan Babić izjavio je danas nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem da je prioritet Saveza da se raspiše konkurs po pitanju formalnog zaposlenja invalida.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Babić je podsjetio da je Vlada Srpske prošle godine odobrila 300.000 KM podsticaja za tu svrhu, te da je konkurs trebalo da bude raspisan prošle godine u okviru Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Srpske iz Prijedora, ali da to nije realizovano.

"Nadam se da će to biti realizovano, ako ne do kraja ove godine, onda u prvom kvartalu naredne godine", rekao je Babić.

On se nada da će se u narednom periodu riješiti određeni problemi koji do sada nisu bili rješavani, kao što je finansiranje rada organizacija ovog saveza.

"Na sastanku je bilo riječi i o poboljšanju materijalnog stanja civilnih žrtava rata u Republici Srpskoj, kao i o povećanju invalidnina, te se nadam de će dok se Vlada formira, u januaru i februaru biti ispoštovan zakon koji predviđa povećanje civilnih invalidnina", rekao je Babić.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Vladom Republike Srpske, te zahvalio Viškoviću na izdvojenom vremenu i ukazanom interesovanju da sasluša potrebe članova ovog saveza.