latinica  ћирилица
27/11/2018 |  10:46 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi kabineta srpskog člana Predsjedništva dobili su juče prijetnje smrću, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva.
Milorad Dodik - Foto: Twitter
Milorad DodikFoto: Twitter

Za Srnu je rečeno da je poziv upućen sa njemačkog broja na telefonski broj u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, te da je nepoznata osoba počela da vrijeđa Dodika i njegove saradnike govoreći "da će ih sve zapaliti".

- Prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva. Poziv je upućen juče, neposredno prije isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vrijeđala Dodika i zaposlene u njegovom kabinetu - rekli su u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta predsjedavajućeg saopšteno je da su o navedenoj prijetnji obaviještene nadležne službe.

"Preduzimaju se mjere i radnje iz njihove nadležnosti, s ciljem otkrivanja počinioca i utvrđivanja elemenata ovog krivičnog djela", navedeno je u saopštenju.

Agencija za istrage i zaštitu BiH pokrenula je istragu nakon što im je prijavljeno da je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku prijećeno smrću.