X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
01/12/2018 |  08:10 | Izvor: SRNA

Oprezno zbog poledice i magle

Niska temperatura vazduha jutros pogoduje formiranju poledice na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez, posebno na dionicama u višim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Magla smanjuje vidljivost na području Semberije i romanijske regije, te na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica, Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj i Modriča-Gradačac-Brčko, dok na području Hercegovine pada slaba kiša.

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani", te na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, kao i kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zakonski obavezne zimske opreme.