latinica  ћирилица
01/12/2018 |  18:16 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Određen jednomjesečni pritvor Obradovu

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu sa ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu uticajem na svjedoke, prikrivati dokaze, da bi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, prenio je "Avaz".

Branilac osumnjičenog advokat Bojan Veselinović rekao je po okončanju ročišta da je Obradov "u kritičnom periodu učestvovao u tuči, koju je dokumentovao MUP Republike Srpske".

Veselinović kaže da postoje službene zabilješke, prekršajni nalozi, snimak sa video nadzora da se to desilo, kao i snimak njegovog odlaska kući i konverzacija sa prijateljima.

"On nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, učestvovati u krivičnom djelu i sa nekim se dopisivati. Mislim da je Miloš Obradov pogrešna osoba u ovom trenutku", rekao je Veselinović.