latinica  ћирилица
04/12/2018 |  16:24 | Autor: SRNA

Ministarstvo prosvjete: Cilj novog zakona - bolji položaj radnika

Prosvjetni radnici zaslužuju bolji položaj u društvu, a izradom novog zakona o platama se radi na ostvarenju tog cilja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Iz Ministarstva ističu da su preduzeli aktivnosti na izradi zakona o platama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture, a na osnovu ranijeg dogovora o povećanju koeficijenata prosvjetnim radnicima.

"Očekujmo da Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Srpske da svoj doprinos u izradi ovog zakonskog rješenja i da dostavi svoje prijedloge i sugestije", navodi se u saopštenju.

Izvršni odbor Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske zatražio je ranije danas da predviđeno ujednačavanje platnih koeficijenata u budžetu Ministarstva prosvjete i kulture Srpske za iduću godinu za sve zaposlene u ovoj oblasti bude najmanje osam odsto.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Dragan Gnjatić rekao je novinarima u Banjaluci nakon sjednice da Izvršni odbor traži da se pod hitno predstavi radni materijal i da u izradi novog zakona o platama učestvuju predstavnici ovog sindikata.