latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:50 ⇒ 15:06 | Autor: SRNA

Helikopterski servis: Transparentnim radom dokazali svoju opravdanost

Helikopterski servis Republike Srpske je od operativne upotrebe novog helikoptera 18 puta izveo medicinski transport životno ugroženih pacijenata i nije letio 1. decembra u rejonu Prnjavora kako tvrdi poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić, saopšteno je danas iz ovog servisa.
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

U saopštenju se ističe da su uvođenjem novog helikoptera njihovi kapaciteti značajno unapređeni, tako da su samo u prethodna tri mjeseca, od kada je novi helikopter u operativnoj upotrebi, imali 18 letova vazdušnog medicinskog transporta životno ugroženih pacijenata.

"Ovo su informacije koje Staniću vjerovatno malo znače, ali pripadnicima Helikopterskog servisa Republike Srpske predstavljaju podstrek da svakog dana budemo sve bolji i jači i time garantujemo građanima Republike Srpske da smo tu kada im je to najpotrebnije", ističe se u saopštenju iz Helikopterskog servisa Srpske.

Iz Helikopterskog servisa navode da povodom neistina koje je iznio poslanik Miladin Stanić na Prvoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 5. decembra, na račun ovog servisa, imaju potrebu da ukažu na činjenično stanje i time još jednom demantuju konstantne pokušaje pojedinih političara da omalovaže njihov rad i postojanje.

U Helikopterskom servisu ističu da nisu tačne Stanićeve tvrdnje da je njihov helikopter 1. decembra 2018. godine letio u rejonu Prnjavora.

"Prema našim saznanjima, u tom terminu i rejonu je letio privatni helikopter o čijim aktivnostima nemamo preciznije informacije. Sve letove je neophodno prethodno najaviti kontroli leta tako da se sve može vrlo lako provjeriti", dodaje se u saopštenju.

Iz Helikopterskog servisa Republike Srpske ističu da su svojim transparentnim radom dokazali svoju opravdanost kako u svakodnevnim letačkim aktivnostima tako i u uslovima elementarnih nepogoda za razliku od nekih koji su, kako kažu, iste iskoristili u svrhu ličnog bogaćenja.